fallback

През следващите дни: Значителна облачност и превалявания, слънце - на Югозапад

Повече валежи се очакват над североизточните райони и около планините

25.07.2018 | 07:49 Автор: Лазарина Колчагова

Времето ще продължи да се отличава с много облаци, но ще има и слънчеви моменти в Югоизточна България, каза Симеон Матев в студиото на Bulgaria ON AIR.

През следващото денонощие облачността ще е по-често значителна. На места отново ще има краткотрайни, в отделни райони - временно интензивни валежи, през нощта - главно в Североизточна България. 

След обяд и до полунощ валежите ще са придружени с гръмотевици и има условия за градушки. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса.

По Черноморието ще има по-често значителна облачност. Главно в следобедните часове отново ще има валежи от дъжд и гръмотевици. 

В планините ще има по-често значителна облачност. С прекъсвания отново ще има валежи, по-интензивни и придружени с гръмотевици - главно в следобедните часове. Условия за превалявания и прегърмявания ще има в Предбалкана, Североизточна България, каза синоптикът на Bulgaria ON AIR в "България сутрин". 

Преди обяд на места ще има и слънчеви часове. Ще започне бавно повишение на температурите, но все пак ще се задържи сравнително хладно за периода, с преобладаващи максимални температури между 25 и 30 градуса.

Повече слънце можем да очакваме на Югозапад, остава по-хладно от обичайното за сезона, но заради високите нощни температури отклонението не е толкова високо.

За ситуацията в Тетевенските села една от причините е синоптичната обстановка, но и формата на релефа - въздушният поток над страната е със северен компонент и затова в района се създават условия за допълнителни извалявания.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback