България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Валежи, прегърмявания и облаци продължават и в следващите дни

Температурите днес ще са между 22 и 27 градуса

24.07.2018 | 07:51 Редактор: Ивайло Николов
Валежи, прегърмявания и облаци продължават и в следващите дни

Предимно облачно, валежи и прегърмявания - това е времето, което ни очаква в следващите дни. Днес по-интензивни извалявания ще има в Източната България, а за 11 области на страната е в сила оранжев предупредителен код за бури и градушки.

Синоптикът на Bulgaria ON AIR обясни, че докато у нас има доста сериозни валежи и облаци, то в Гърция и дори Швеция се борят с горски пожари. Той прогнозира, че над части от южната ни съседка се очакват валежи, които да помогнат на огнеборците там.

Матев прогнозира още, че температурите в България днес ще са между 22 и 27 градуса. Най-високи ще са те в северозападните и югозападните райони, а по морето отново се очакват валежи.

Синоптикът отбеляза също, че в температурно отношение лятото е нормално, но за валежите не може да се каже същото, защото на места те са три пъти над нормата.

Облаците, преваляванията и прегърмяванията ще продължат поне до събота, като всеки ден облаците ще намаляват, а максималните температури ще се повишават с около 1 градус на ден.

Още за времето в следващите дни, вижте във видеото!