fallback

Хумор и сатира се сплитат в търсене на щастливата балканска жена!

Моноспектакълът "Тя" показва положението на дамите в обществото

13.07.2018 | 10:43 Автор: Иван Берберов

Какъв е образът на балканската жена? Удовлетворена ли е от живота си, съхранила ли е чувството си за хумор или напротив? Моноспектакълът "Тя" засяга събирателния образ на жената на Балканите. 

"Засега "Тя" на Балканите не се променя. Някои жени работят по-добри работи и положението им се подобрява, но на повечето им се налага да са само домакини и да готвят. Няма разлика между македонската жена и българската. В това число, черногорките, туркините… всички си приличат", обясни актрисата, която играе в постановката Оливера Аризанова.

Тя подчерта, че балканските жени трябва да се обичат повече, тъй като това е единственият начин и другите да започнат да ги обичат. Жените трябва да взимат по-голяма роля в обществото, допълни още Аризанова в "България сутрин". 

"Чувството за хумор блика от образа, който тя създава. Особено благодарна съм, че съм част от фестивала "София Моно 2018". Благодарна съм и на Столичната община, която подкрепя тази инициатива. Спектакълът е направен, тъй че всяка зрителка да се почувства представена на сцената", изтъкна сценаристът на спектакъла Даниела Колева пред Bulgaria ON AIR. 

fallback
Още от България сутрин
fallback