България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Софийската опера представя световния хит "Mamma Mia"

Мюзикълът има десетки постановки по целия свят и е представян пред над 60 млн. зрители

29.06.2018 | 10:25 Редактор: Василена Василева
Софийската опера представя световния хит

Софийската опера и балет включва доказан шедьовър в своя фиш. На 18 юли е премиерата на в България на световноизвестния мюзикъл "Mamma Mia" под режисьорския поглед на директора на Операта акад. Пламен Карталoв. 

След безпрецедентния си успех на сцената на Болшой театър, Операта на София отново се опитва да изненада своите почитатели. Мюзикълът "Mamma Mia" има десетки постановки по целия свят и е представян пред над 60 млн. зрители. 

В Софийската опера ще бъде изнесен на 18, 19, 20, 21 и 22 юли. След това ще се пренесе на 3-тия летен фестивал в Белоградчик "Опера  на върховете" на 26, 27, 28 и 29 юли. Предвиждат се и представления в цялата страна.

"Акад. Пламен Карталов има много дълбок прочит на тази т.нар. класическа история. Изключително нетрадиционен, тъй като той вади от нас неща, които самите ние не подозираме, че носим. Интерпретацията е много емоционална, а когато влязат и песните на ABBA в тази драматургия, започват да звучат по коренно различен начин", сподели в студиото на "България сутрин" артистът Весела Делчева.

Вижте повече във видеото!