България сутрин

Всеки делник от 6:30
още

Журналисти: Преди втория лифт в Банско ни трябва нов ценностен лифт!

Пореден скандал с учителка - по темата за ценностите и морала - журналистите Васил Петев и Патриция Кирилова

22.06.2018 | 09:34 Редактор: Лазарина Колчагова
Журналисти: Преди втория лифт в Банско ни трябва нов ценностен лифт!

Директорката на училището в Несебърското село Оризаре Красимира Стоянова скандализира с шокираща снимка във Facebook, на която тя държи торта, но вместо свещички, върху нея има поставен изкуствен мъжки полов орган.

По искане на Регионалния инспекторат на образованието в Бургас директорката е подала оставка.

Снимката е направена по повод 38-годишния рожден ден на учителката. Това е вторият случай на неморално поведение на педагог в Бургаско.

В "България сутрин" по темата за ценностите и морала коментираха журналистите Васил Петев и Патриция Кирилова.

"Преди втория лифт на Банско ни трябва втори ценностен лифт. В нашата държава никой не си знае ценностната роля", заяви журналистът Васил Петев в студиото на "Bulgaria ON AIR".

Патриция Кирилова алармира, че подобни случаи се увеличават. Тя коментира, че е въпрос на възпитание, морал и липса на кадри в образователната система.

Журналистката обърна внимание на факта, че се коментира, като според нея това е знак, че хората взимат мерки и обществото ни не е толкова деградирало.

"Социалните мрежи имат огромно значение. Обществото реагира на секундата. Следващия път може да не си позволят такова нещо", каза тя в "България сутрин".

Васил Петев добави, че липсата на авторитети е сред причините за подобни скандални случаи: "От високо" се задава този тон. Наша отговорност - на журналистите е да внимаваме в изваждането наяве на подобни личности", добави още той.

Журналистите в студиото се обединиха около мнението, че трябва да се пишат повече статии, които не печелят толкова висок рейтинг, но са предназначени за интелигентни кръгове. По този начин и гилдията би могла да има принос за повишаване на ценностите в обществото.

"Не трябва да бъде формален начинът на предаване на информацията. Децата трябва да бъдат спечелени, но не бива да се изпада в крайности", каза още Васил Петев.

Вижте целия разговор във видеото!