fallback

Петър Кърджилов ще обжалва избора на СОС за кмет на "Младост"

Общинските съветници определиха архитект Румен Русев за временно изпълняващ длъжността

06.06.2018 | 09:04 Автор: Ивайло Николов

Столичният общински съвет определи архитект Румен Русев за временно изпълняващ длъжността кмет на район "Младост". Официално СОС има право да назначи някой от заместник-кметовете на района. Това са Владимир Клисуров, Биляна Петрова и Румен Русев. 

Биляна Петрова е в ареста, заедно с кмета Десислава Иванчева. Владимир Клисуров пък подаде молба за напускане малко след като Общинският съвет го избра. Единственият вариант остана архитект Русев, който е заместник-кмет по строителството.

Петър Кърджилов пък беше посочен от самата Иванчева за неин наследник на поста. Кърджилов, който е младши експерт в районната администрация, беше другият кандидат, който СОС можеше да избере, но това не стана. Днес той обяви в студиото на "България сутрин", че ще обжалва това решение на общинските съветници.

"Г-жа Иванчева издаде легална заповед за неговото отстраняване от длъжност, освен това издаде заповед човекът, който да я замести, да бъда аз", заяви Кърджилов пред Bulgaria ON AIR.

Младши експертът в район "Младост", който изпълнява и ролята на говорител на районната администрация, допълни също, че арх. Румен Русев е бил в конфликт на интереси преди да заеме поста на заместник-кмет с ресор "Строителство", защото е работил със строители.

"Това, което е по-важното е какви ще бъдат делата му. Това, за което аз го призовах, е да не предвижва никакви конфликтни строежи, където има категорично гражданско недоволство", подчерта още Петър Кърджилов.

Той коментира и развитието на делото срещи Десислава Иванчева и Биляна Петрова. По думите му Специализираната прокуратура няма качествени веществени доказателства срещу двете жени.

От думите му стана ясно още, че от няколко месеца Иванчева и Петрова са били заплашвани по телефона. 

Вижте видеото с целия разговор!

fallback
Още от България сутрин
fallback