fallback

Патриотите категорични: Турция няма да пази въздушното ни пространство!

Определени кръгове нямат интерес България да има военна сила, заяви депутатът Юлиан Ангелов

01.06.2018 | 10:20 Автор: Лазарина Колчагова

Новината, че турски самолети ще участват в охраната на въздушното ни пространство разбуни духовете. 

Стигна се и до искането на оставката на Каракачанов от сдружение "Възраждане".

Министерство на отбраната, обаче, официално опроверга информацията, че турски изтребитеи ще пазят родното ни небе. 

От Министерството обясниха, че става въпрос за съвместни мисии при случаите, в които турски самолети излизат и влизат в пространството над Черно море да излита изтребител на само една от държавите, чиито граници са на Черно море, за да се пести гориво.

Депутатът от "Обединени патриоти" Юлиан Ангелов коментира горещата тема с модернизирането на българската армия в "България сутрин".

Официалното опровержение на министъра на отбраната е, че турски самолети няма да охраняват въздушната ни територия, а ще бъдат провеждани съвместни военни мисии. 

"Свикнали сме последните дни на атаки към министър Каракачанов. Определени кръгове от хора търсят във всяко решение проблеми и опити за манипулация. Някои външнополитически и вътрешнополитически кръгове нямат интерес България да има военна сила. Това, което прави министър Каракачанов, е да защитава българските интереси", заяви Ангелов.

Той уточни още, че МВР охранява въздушното пространство на България, като имаме и други договори с Италия и Турция за трансгранични операции, но Турция не охранява въздушното пространство на България.

"Българите сме чувствителни към Турция заради 500-годишното робство. Чувстваме заплаха към южната ни съседка, но министър Каракачанов защитава интересите на България. Председателя на ПП "Възраждане" навремето беше при нас и се е клел в нас", каза Ангелов по повод вчерашните критики на Костадин Костадинов.

Депутатът изрази надежда ГЕРБ да защити позицията, че българската армия трябва да бъде модернизирана.

"Вижда се, че има задкулисие и се надяваме то да не е приятелски огън", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback