България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Велева след одата за Борисов: Не мога да бъда обесена за емоционален текст!

Защо трябва да имам праведници, които да ме съдят, попита журналистът

29.05.2018 | 09:20 Редактор: Тодор Петров
Велева след одата за Борисов: Не мога да бъда обесена за емоционален текст!
Велева след одата за Борисов: Не мога да бъда обесена за емоционален текст!

Журналистът Валерия Велева предизвика вълна от гневни реакции, описвайки по поетичен начин визитата на премиера Бойко Борисов при папа Франциск във Ватикана. В описа си тя говори за греещите очи на папата и убедителния в постигането на целите си Борисов.

"Нима е грях да бъде описана една среща малко по-емоционално, отколкото в телеграфния стил. Така съм усетила срещата между папата и Борисов. В това няма нищо, което да е укоримо, така че да взриви социалните мрежи. В момента се води вендета срещу обесването на словото", настоя Велева пред Bulgaria ON AIR.

Журналистът посочи още, че не дава оценка на премиера Борисов като ръководител на изпълнителната власт. Велева отбеляза, че на срещата никой не е забелязал, че по думите ѝ за пръв път не сме се скарали с македонците и двете делегации не са се "ръчкали" пред вратите на Ватикана. 

"Реакцията бе за това, че е написан емоционален текст, в който няма критика срещу Борисов. Не мога да бъда обесена за това, че съм изразила моята гледна точка! Защо трябва да имам праведници, които да ме съдят?! В момента има морална полиция, която се изправи срещу мен", каза още Велева в "България сутрин".

Тя подчерта, че е притеснена за средата, в която живеем и добави, че стихията, която ни е завладяла, няма да ни доведе до нищо ново.

Вижте видеото с целия разговор!