Как да готвим вкусно и здравословно, а в същото време и бързо? Съществува една група от хора, за които приемът на сурова храна, базираща се предимно на пресни плодове и зеленчуци, ядки, семена и мед, не е само прищявка, а необходимост и начин на живот. Тези хора са наясно с факта, че наднорменото тегло генерира редица заболявания, особено пък за организъм, поставен в условия на стрес и постоянно напрежение.
Експертът по здравословно хранене Яна Данаилова показа в студиото на "България сутрин" как се готвят пънчета от тиквички. По думите ѝ това е една много добра идея за лек обяд или вечеря.
"Трябва ни една тиквичка. Белим коричката и премахваме вътрешността на нашето пънче. Нужни са ни и броколи и песто за соса. Всичко е сурово. Маслини, ядки и биоорганичен тахан също влизат в рецептата", обясни Яна Данаилова пред Bulgaria ON AIR.
Тя е категорична, че суровоядството е течение в алтернативното здравословно хранене, при което термична обработка на храните не се използва.
"При термичната обработка се унищожават витамините и се отнема хранителната стойност. Ако искаме да съхраним здравето си, трябва да увеличим суровите продукти, които хапваме. С изобилие от свежи зелени зеленчуци и салати поддържаме в добра форма нашето тяло", добави още тя.
Във видеото може да видите и точната рецепта за пънчета от тиквички.