fallback

Излиза петата книга на 19-годишния писател Мартин Петров

Завършва средното си образование, но е студент втори курс в НБУ, ще учи и във Военноморското

24.05.2018 | 12:33 Автор: Тодор Петров

Писателят Мартин Петров е само на 19 години и завършва средното си образование днес, но вече е втора година студент в НБУ. Зад гърба си има издадени 4 книги, а петата излиза до дни. Тя е един вид описание на неговия живот, мисли и чувства, и е свързана с негова близка, починала от рак.

"Завършвам Руското училище. Много съм доволен, че го завършвам, тъй като малко хора знаят руски език. Преди две години много исках да уча нещо различно от училище", посочи Мартин в "България сутрин", който е проверил законовите норми и е записал висше в Нов български университет. 

"Под 5 нямам, не е чак толкова трудно. Писането на книги е нещо, което ме кара да разпускам. Спортът ме направи дисциплиниран и ми даде възможност да уча на две места едновременно", каза още младият писател, който от есента ще изучава "Корабни машини и механизми" във Военноморското училище във Варна.

"Патриотизмът не е да биеш хора по улиците или да взривиш бомбичка в лицето на жена полицай", подчерта Мартин Петров пред Bulgaria ON AIR. 

fallback
Още от България сутрин
fallback