България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Билярд турнир събира пари за нуждаещия се 8-годишен Петко Димитров

Събитието ще се проведе на 19-20 май в клубовете в двата подлеза на НДК

18.05.2018 | 10:02 Редактор: Иван Берберов
Билярд турнир събира пари за нуждаещия се 8-годишен Петко Димитров

Втори пореден благотворителен билярд турнир ще се проведе този уикенд в София. Каузата на събитието е да се помогне на 8-годишния Петко Димитров, при когото още при раждането е открита вътрешна хидроцефалия, на петия месец ренопария, а след това е диагностициран с детска церебрална парализа. Той има нужда от 34 000 долара за трансплантиране на стволови клетки в Турция. 

"От тази сума са останали 30 000 лева. Изключително амбициозни сме да му помогнем. Миналата година помогнахме на момиченце да се изправи от помощната си количка. Медиите много помогнаха парите да се съберат", сподели един от организаторите Людмил Георгиев в "България сутрин".

Турнирът ще се проведе на 19-20 май в двата клуба за билярд в подлеза на НДК. Записването за него може да се осъществи или с минимално дарение от 15 лева на влизане в залите, или чрез дарение по официалните сметки на малкия Петко.  

"Програмата на турнира е гъвкава, за да може всеки, който иска да присъства. DMS-ът на Пеко е 17 777. Осигурени са много интересни награди за победителите. Осигурили сме доста звезди, които ще участват на събитието. Когато става въпрос за благотворителност хората се обединяват. Повече информация за събитието може да бъде намерена във Facebook страницата ни или на сайта ни", обясни още един от инициаторите Николай Алгафари пред Bulgaria ON AIR.