България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Диков и Кръстева в спор за... БСП алтернатива ли е на ГЕРБ?

Журналистите коментираха политическите совалки от последните дни

11.05.2018 | 09:07 Редактор: Тодор Петров
Диков и Кръстева в спор за... БСП алтернатива ли е на ГЕРБ?

Румен Радев бърка в здравето на ГЕРБ, защото ясно и простичко им мята убийствените факти в лицето и от това те пищят, посочи журналистът Сашо Диков в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. 

Двамата с журналиста Кристина Кръстева коментираха последните политически събития в страната. Диков и Кръстева не смятат, че лидерът на социалистите Корнелия Нинова е скарала Патриотите с разговорите, които БСП и ОП водят в последните дни.

"Не виждам нищо лошо да се търсят подобни мнозинства", отбеляза Сашо Диков, който се обяви за фен на вицепремиера Валери Симеонов и политиките, които опитват прокарва.

"Първо е смел човек, второ - не го е страх и защитава позициите си докрай", каза журналистът в студиото на Лора Инджова и Златимир Йочев.

Според Диков френският президент Еманюел Макрон е ударил звучен шамар с репликата си към премиера Борисов, че Европа не може да чака онези, които правят малки крачки в последния възможен момент, визирайки необходимостта от реформи в ЕС.

Кристина Кръстева е на мнение, че думите на Макрон звучат силно и обвинително, но подчерта, че френският държавен глава е отявлен привърженик на Европа на две скорости. Тя бе категорична в "България сутрин", че в Европа от години има две обострени линии.

"Това, което се прави в България, е тотална имитация на реформи. Никаква визия, никакви реформи. Най-големият късмет на Борисов е, че няма алтернатива. В БСП липсват качествените хора, които да дават алтернативите", коментира още Диков.

"Има аргументи и в едната, и в другата посока", не се съгласи с него Кристина Кръстева. Все пак тя посочи, че в ГЕРБ има хора, които още не са на първа скорост - по повод майките на деца с увреждания, кото не бяха допуснати на среща с БСП в Народното събрание.