България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

За трапезата: Агнешкото да е прясно и мариновано

Шеф Жоро Иванов обясни, че най-простата марината е киселото мляко

06.05.2018 | 09:16 Редактор: Ивайло Николов
За трапезата: Агнешкото да е прясно и мариновано

На Гергьовден по традиция на българската трапеза присъства агнешкото месо. Шеф Жоро Иванов каза пред камерата на Bulgaria ON AIR, че най-важните неща, за да се сготви добре месото, са то да е прясно и мариновано.

"Най-простата марината, която се използва в България, това е киселото мляко. Само по себе си то изважда този натрапчив силен аромат на агнешкото, съответно тонизира месото", обясни готвачът в ефира на "България сутрин".

Той обясни още, че прясното месо се разпознава по мазнината, която трябва да е свежа и максимално бяла. Шеф Иванов допълни също, че на месото му трябват около 3 часа, за да се сготви добре, като посъветва домакините да слагат агнешкото във фурната, загрята на 180 градуса и завито с фолио.

Вижте видеата!