fallback

Читалището на четири колела "Бащино огнище" разказва за българските традиции

Тази година разказваме историята на Освободителната война, твърди създателят Ивайло Шопски

04.05.2018 | 10:35 Автор: Велислав Филипов

С новите времена идват и новите възможности да погледнем към миналото с други очи. Една родолюбива идея, родила се от мечтата на инициативен българин, вече две години и половина не спира да пътува из страната и да разказва за традициите по много атрактивен начин.

Ивайло Шопски е създател на пътуващото читалище "Бащино огнище". По думите му идеята е възникнала доста отдавна, но чак на 3-ти март 2016 г. е било първото пътуване на читалището на колела.

"Започнахме вече да сменяме изложбата, защото посещаваме някои градове по няколко пъти. Тази година разказваме историята на Освободителната война. Ще има и беседа по тази тема", каза още Шопски в "България сутрин".

По думите му се променят българските традиции и ценности.

"Чувствам, че нещо не е наред. Искам да сме малко по-духовни. Основно срещите ни са в училища - по покана на директорите. В момента сме на фестивал в Банкя, следващата седмица сме в Търново на събора на овцевъдите", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Създателят на пътуващото читалище уточни, че за лято 2018 всеки четвъртък, петък, събота и неделя "Бащино огнище" ще е някъде из България.

fallback
Още от България сутрин
fallback