fallback

Проектът "Дебют" дава възможност за изява на млади музиканти

Целта е създаване и представяне на нови групи

03.05.2018 | 10:16 Автор: Ивайло Николов

Проектът "Дебют" на клуб "Студио 5" е за формации от млади хора, занимаващи се с музика. "Дебют" цели да насърчи създаването или представянето на нови музикални групи, в които възрастта на участниците е между 16 и 30 години.

"Gorge.Us" и "IVA"  са двете младежки банди, които са впечатлили най-много в конкурса и ще имат възможност да се изявят на сцената в клуб 'Студио 5".

Борислав Йоцов, който е от журито, което оценява групите и един от създателите на проекта, каза, че в конкурса няма нищо свързано с договори и пари, каквото е положението в телевизионните музикални формати.

"Целта е да направим един прекрасен концерт сега на 12 май, който си е изцяло техен. Ще има направим един супер професионален запис и клип", обясни Йоцов в студиото на "България сутрин". Той отбеляза също, че чрез проекта "Дебют" се цели младите хора да поемат по друг път, а текстовете на песните им са наистина невероятни.

Ива Тодорова от група "IVA" заяви, че се е явявала на различни конкурси, а Тодор Ичев от "Gorge.Us" пък отбеляза, че е участвал в различни групи, но вече освен музикант е и вокалист.

"Просто искахме да правим музика, която е различна и по-алтернативна", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Двамата млади музиканти са част от групите, които ще се представят на големия концерт на 12 май.

Вижте още във видеото!

fallback
Още от България сутрин
fallback