България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Проектът "Дебют" дава възможност за изява на млади музиканти

Целта е създаване и представяне на нови групи

03.05.2018 | 10:16 Редактор: Ивайло Николов
Проектът

Проектът "Дебют" на клуб "Студио 5" е за формации от млади хора, занимаващи се с музика. "Дебют" цели да насърчи създаването или представянето на нови музикални групи, в които възрастта на участниците е между 16 и 30 години.

"Gorge.Us" и "IVA"  са двете младежки банди, които са впечатлили най-много в конкурса и ще имат възможност да се изявят на сцената в клуб 'Студио 5".

Борислав Йоцов, който е от журито, което оценява групите и един от създателите на проекта, каза, че в конкурса няма нищо свързано с договори и пари, каквото е положението в телевизионните музикални формати.

"Целта е да направим един прекрасен концерт сега на 12 май, който си е изцяло техен. Ще има направим един супер професионален запис и клип", обясни Йоцов в студиото на "България сутрин". Той отбеляза също, че чрез проекта "Дебют" се цели младите хора да поемат по друг път, а текстовете на песните им са наистина невероятни.

Ива Тодорова от група "IVA" заяви, че се е явявала на различни конкурси, а Тодор Ичев от "Gorge.Us" пък отбеляза, че е участвал в различни групи, но вече освен музикант е и вокалист.

"Просто искахме да правим музика, която е различна и по-алтернативна", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Двамата млади музиканти са част от групите, които ще се представят на големия концерт на 12 май.

Вижте още във видеото!