България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Легендата оживява в детската книжка "Като Гунди"

Авторите Ивайло Кючуков и Райчин Генов я представиха пред Bulgaria ON AIR

03.05.2018 | 09:55 Редактор: Тодор Петров
Легендата оживява в детската книжка

Футболните ЦСКА и "Левски" се подготвят за важни дати. В събота ЦСКА ще отбележи своя 70-годишен юбилей преди мача си с "Лудогорец". Ден преди това "Левски" посреща "Ботев" на своя стадион, а непосредствено преди срещата привърженици и двата отбора ще отбележат 75 години от рождението на Георги Аспарухов - Гунди.

Една от големите изненади около честванията ще бъде представянето на детска двуезична книга с истории и спомени за живота и кариерата на легендата на "сините". А днес в подлеза на НДК в "City Stage" от 18:30 часа ще се състои предпремиера на книгата.

"Обърнали сме книжката към подрастващите поколения, за да им поднесем футболната игра като магия, като приказка. Образът му е жив, неговите истории се разказват от поколение на поколение", каза един от авторите на книгата Ивайло Кючуков.

В студиото на "България сутрин" той уточни, че авторите опитват да покажат каква е магията около Гунди. Те извеждат цитати от Георги Аспарухов, че спортният съперник не е враг. 

"В момента имаме изключително голяма нужда от достоен пример за подражание. В миналото имаме човек, който е светиня за нас. В книжката не говорим за Георги Аспарухов само като спортист. Едни от основните послания са за Гунди като личност", коментира съавторът на книжката Райчин Генов пред Bulgaria ON AIR.