България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Проф. Станислав Станилов: Искането на оставки е порок

Според депутата от "Обединени патриоти" това не помага за работата на парламента

03.05.2018 | 09:15 Редактор: Ивайло Николов
Проф. Станислав Станилов: Искането на оставки е порок

Вчерашният дебат в парламента, свързан с оставката на зам.-председателя на НС Емил Христов, поискана от БСП, беше доста разгорещен, като се стигна и до много междуличностни конфликти. Един от тях беше този, в който лидерът на левицата Корнелия Нинова нарече проф. Станилов "псевдопатриот", заради което нервите на народния представител не издържаха и той се просълзи. Проф. Станилов обвини опозицията, че води политика, при която на всяка цена са против, което пък не допринася за постигането на резултати.

"Това искане на оставки е един порок, всичко това не помага за работата на Народното събрание", заяви пред камерата на Bulgaria ON AIR проф. Станислав Станилов.

Журналистът Валерия Велева пък посочи, че този парламент е безидеен и депутатите в него могат да се скарат по всеки въпрос, а нивото на дебатите е много ниско.

"Там няма обща политическа воля за решаване на основните, на важните проблеми за държавата. Затова те се карат за дребнотемието", каза тя в студиото на "България сутрин". По думите ѝ вчерашната дискусия, вместо да бъде свързана с проблемите на майки с деца с увреждания, се е превърнала в личностна припирня.

Велева отбеляза също, че това Народно събрание не може да излъчва сериозни политически послания към обществото.

Кристина Кръстева пък сподели, че съвсем неочаквано при дебата за оставката на Христов, който не е засегнал проблемите на майките, акцентът се е изместил върху сълзите на проф. Станислав  Станилов.

Двете журналистки се обединиха и около мнението, че заради многото нови лица в Народното събрание няма много капацитет. Велева дори каза, че има депутати, които са просто безидейни послушковци.

Вижте видеото с цялата дискусия!