България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Miry се бори с "вътрешните демони" в рецитирана поезия

Изпълнителят на "Inner Demons" е сред първите български артисти, творящи в жанра

02.05.2018 | 10:13 Редактор: Василена Василева
Miry се бори с

Мириян Костадинов - Мiry изследва темата за борбата с вътрешните демони в една рядко използвана у нас музикална форма - spoken word или рецитирана поезия. 

Изпълнителят на "Inner Demons" е сред първите български артисти, творящи в жанра, приет като отделна категория дори от наградите "Грами".

"Решението да направя нещо такова беше доста спонтанно. От много време насам мислех да се захвана, но докато не седнеш да пишеш текста не знаеш дали изобщо ще става за слушане и четене", сподели в студиото на "България сутрин" Miry.

Mузикантът разказа още, че писането на песни в никакъв случай не трябва да бъде нещо крайно и тежко като занятие. 

"Хубавите песни трябва да се пишат лесно, да са благозвучни и да се възприемат бързо. С този тип предизвикателство, spoken word, може да се захване всеки. Идеята е просто всеки ден да пишеш по една песен. По този начин няма излишно напрежение, защото знаеш, че всеки следващ ден ще създадеш нова музикална творба и не се самокритикуваш толкова", посочи Мириян Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

"Inner Demons" е четвъртият сингъл на Костадинов след "I Won't Pray", "You Already Know" и "Blood Money". 

Певецът е завършил Изящно изкуство и дизайн в Англия, като музикалното му развитие започва именно от там. Имал е няколко участия в лондонски клубове, както и на фестивали за поп и рок музика в Шефийлд, Лийдс и Хъдърсфийлд.

Вижте повече във видеото!


1
2 rate up comment rate down comment 0
Таня Катева
преди 6 години
Странно, не подозирах, че тази методика не е популярна в България. Като член на международната академия за иновационни технологии и духовно развитие (Русия), още от 2007г запачнах да прилагам т.н. рецитирана поезия. Самата аз неведнъж съм била на обучения и тренинги, базирани основно на съчетанието на музика и аудиотекст. Това е един доста добър и приятен начин за възстановяване на психическото равновесие, за релаксация, за работа със себе си. На тренинг за публични изяви, разбрах, че е най-ефективната методика за преодоляване на страха да се говори пред хора. Не случайно мъдрите хора казват " Ако те е страх от нещо, изправи се срещу него". Тренираш психиката, тренираш физиката и нещата се получават. Психиката, подсъзнателното, е първичното, голямото, силното в нас. Не можем да го победим с повтаряне на фрази от рода на " Аз съм силен, богат, красив и успешен". Защото докато съзнателно повтаряме тази фраза, нейде вътре, дълбоко в нас, нашият вътрешен критик започва да се подсмихва " Да бе, да, разправяй ги тия на някой друг. Бил силен-забрави ли как се издъни, когато...., богат бил - кога? на кого ги разправяш тия, забрави ли...., красив ли?-кога за последно ти хареса това, което виждаш в огледалото..." и т.н. Подсъзнанието има безкраен запас от аргументи и факти, че не сме успели, в едно или друго. то не иска да се променя. на него са му удобни утъпканите пътечки, познатото. За новото, непознатото има сигурен съюзник - страх. Погледнете колко тренинги има за преодоляване на различни страхове. Какъв е процента на хората, успели да преодолеят страховете си сами? Замисляме ли се защо? Защото онова първичното, вътре в нас, не се променя с наставления, точно като малко дете. То се променя с отношение, с внимание, с такт, и най-вече с много обич. Обичате ли себе си? Одобрявате ли себе си? Вярвате ли в себе си? Колко?Музикалната поезия е една от резултатните методики отговорите да се променят. Напишете на лист хартия нещо лично за себе си, поговорете с вътрешното си дете, но без да го упреквате, без да размахвате пръст, с обич. Прочетете написаното на глас, Запишете го в аудиоформат.Навярно имате предпочитани мелодии, но все пак добре е да изберете лека, приятна музика. Ето ви един от моите начини - докато се разхождам сутрин, преди денят да е настъпил, записвам с телефона песента на славеите, звуците на природата, и това са моите музикални файлове в повечето случаи. Опитайте, ще бъдете изненадани от резултата! Сигнализирай за неуместен коментар