fallback

Писател събра в книга "двуличното лице на обществениците"

Не бих простил на много хора, които унижиха творчеството си, категоричен бе Христо Стоянов пред Bulgaria ON AIR

12.04.2018 | 10:18 Автор: Жанета Нейкова

Един писател събра в книга нелицеприятните истории за известни автори. Страниците представят реални писма до реални хора. 

Смелост ли е необходима и защо се стигна до издаването на такава книга?

"Защо ми е нужна смелост, щом това е начинът, по който мисля", отсече в студиото на "България сутрин" авторът на "Отворени писма до българия" Христо Стоянов.

В заглавието той изписва името на държавата с малка буква нарочно, защото непрекъснато страната е превръщана в нарицателно, обясни писателят.

"Не бих простил на много хора, които унизиха творчеството си. Двуличието преобладава в така наречената "художествено-творческа интелигенция", отбеляза Стоянов.

В своята визитка гостът на телевизията е поставил надписа "професия-българин". С това той не цели провокация, а изразява начина си на мислене, както разясни самият автор.

"Майка ми е от западните покрайнини, днес вече сръбско. Дядо ми е изкаран на разстрел от сърбите. През 1945 г. родът ми зарязва всичко и цялото семейство емигрира в Плевенско. Роден съм в центъра на България - Габрово. На 200 метра от родната ми къща е Географският център на страната... Как мога да мисля по друг начин, освен като българин? Абсолютно всяко нещо за тази страна ме боли", изчерпателен бе гостът на Bulgaria ON AIR.

Цялата дискусия вижте във видеото. 

fallback
Още от България сутрин
fallback