България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Работим ли повече, ще станем и по-богати, смята Владимир Каролев

Според него българите имаме малка производителност на труда

12.04.2018 | 08:26 Редактор: Ивайло Николов
Работим ли повече, ще станем и по-богати, смята Владимир Каролев

Единственият начин една нация да стане по-богата е да работи повече. Това е категоричното мнение на икономиста Владимир Каролев, което той изрази в студиото на "България сутрин". По думите му учениците и студентите у нас не работят, за разлика от Дания, където над 50% от населението започва работа от 15 - годишна възраст, а у нас този процент е под 10.

"Няма друг начин да станеш на индивидуално ниво и на ниво нация по-богат, освен да работиш повече от по-рано и по-производително", каза Владимир Каролев пред Bulgaria ON AIR. По думите му малко работим, като години, като часове и най-вече, като производителност.

Бившият народен представител Димитър Байрактаров пък беше категоричен, че за младите българи, които искат да започнат работа още преди да са навършили 18 години, има много нормативни пречки, които са свързани с обикалянето на различни институции и ваденето на различни документи.

"Там дори не се интересуваш каква заплата ще вземе, а по-скоро се интересуваш да започне да придобива трудови навици", подчерта той в ефира на "България сутрин". По думите му административните и нормативни пречки продължават.

Икономистът Владимир Каролев се съгласи с тези проблеми и обясни, че пречките се натрупват. По думите му покачването на минималната работна заплата няма да ни направи по-богати. 

"В Швейцария няма минимална заплата, а е една от най-богатите държави в света", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Вижте още във видеото!


1
0 rate up comment rate down comment 0
Петър Петров
преди 6 години
Забогатяващи хора не напускат нито регионите си, нито страната си! Сигнализирай за неуместен коментар