fallback

Светлата седмица на Великден - слънчева, на места заоблачена, по морето - с вятър

Не се очакват валежи над по-голямата част от страната, заяви синоптикът Симеон Матев пред Bulgaria ON AIR

09.04.2018 | 07:42 Автор: Жанета Нейкова

Светлата седмица се очертава да бъде слънчева, с временни заоблачавания и силен вятър по морето. Това прогнозира в "България сутрин" синоптикът Симеон Матев.

Той предупреди, че заради студеното море видимостта във Варна днес е намалена, а утре се очакват и мъгли.

"Температурите ще са от 9 градуса. Най-студено ще бъде в североизточните райони, където е по-ниско, както и в долините на реките и във високите западни полета - там градусите ще са около 0", обясни Матев.

Вторият ден от Великден стартира слънчев, в София температурите отбелязаха 6-7 градуса, но слънцето бързо ще ги повиши до обяд, прогнозира синоптикът пред Bulgaria ON AIR, като продължи, че до неделя времето няма да бъде особено променливо.

"През повечето дни на тази седмица страната ни ще остане под влиянието на област от високо налягане над континента, част от която ще ни защитава от фронтални зони на Балканите. Все пак тази област ще повлияе леко на западната половина на страната и затова там през следващите дни се очакват купести облаци", подчерта Матев.

Синоптикът не предвижда валежи над по-голямата част от страната до петък, но не изключва временни заоблачавания.

"През повечето дни от седмицата ще бъде слънчево, по-неприятно ще е по крайбрежието на морето, където заради продължаващия поток от изток-североизток ще се носят хладни маси и сутрин преди обед ще има мъгли", заключи Симеон Матев.

 

 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback