fallback

На Разпети петък: Облачно в Западна България, без валежи в Източна

Слънцето ще пребори облаците в неделя на Великден

06.04.2018 | 07:40 Автор: Тодор Петров

Днес на много места в Западна и части от Централна България ще превалява. Валежите няма да са постоянни и ще са съсредоточени главно в западната половина на страната. Денят започва с високи температури, характерни за май месец, а не толкова за април.

Максималните температури в днешния ден ще бъдат от 13-14 градуса в Западна България до 18-19 градуса в Източна, където валежи са малко вероятни. Слънцето ще се показва между облаците, вятърът няма да бъде силен. 

По Черноморието вятърът от морето ще задържи температурите не особено високи. Тръгвайки от запад на изток постепенно ще излизаме от валежната зона, посочи синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

През следващите дни времето бавно ще се подобрява, а облаците постепенно ще се разкъсват. Събота ще започне отново със значителна облачност, но валежите ще са краткотрайни. В Източна и Североизточна България следобед могат да очакват повече слънце. 

В нощта на събота срещу неделя валежи в страната няма да има. Неделният ден ще започне с много облаци, но следобед на Великден в много части на страната слънцето ще надделява и температурите ще се повишават. Затоплянето ще продължи в понеделник и вторник.

fallback
Още от България сутрин
fallback