България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Рок театър възражда легендарни исторически събития

Симеон Ангелов и Станислав Пандин представят "Аспарух - битката за Онгъла"

05.04.2018 | 10:16 Редактор: Тодор Петров
Рок театър възражда легендарни исторически събития
Рок театър възражда легендарни исторически събития

Екип от рок музиканти претворява историческите събития от 680 година в уникално сценично произведение. Небезизвестни имена от родната сцена ще се въплътят едновременно в историческите си роли и тези на музиканти в представление, което включва множество изкуства.

Как се ражда идеята за създаването на рок театър и колко време отнема реализацията на спектакъла "Аспарух - битката за Онгъла" - научихме от гостите в "България сутрин" Симеон Ангелов и Станислав Пандин.

Идеята се заражда преди 10 години, а участие имат и учениците, с които работи музикантът и актьор Симеон Ангелов. Самият той получава ролята на Хан Аспарух. 

"На сцената сме 6 човека, имаме подкрепящ балет и екип от режисьор и художник. Искаме да разгърнем самата концепция на този рок театър, да го обогатим", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

С музиканта Станислав Пандин са единодушни, че темпераментът свързва прабългарите и рок музикантите.

"Това е нещо ново за нашата държава, нов формат, към който смятаме, че ще има голям интерес. Ще бъде голямо предизвикателство за нас. Битката за Онгъла се пресъздава много трудно на българската сцена", каза Станислав Пандин.

Премиерат на спектакъла ще бъде на 4 май в Sofia Live Club. На следващия ден той ще бъде представен в Пловдив, а момчетата имат покана от Сливен за 18 май. Интересът към билетите е много голям, увериха музикантите.