fallback

"Реквием" на Джузепе Верди ще прозвучи в зала "България"

Звезден състав от Италия, Франция и България ще се включи във Великденския концерт на 5 април от 17 часа

03.04.2018 | 10:07 Автор: Велислав Филипов

Няколко дни преди Великден цяло съзвездие от солисти се събира на сцената на зала "България", за да представи на публиката магията на Възкресението с музиката на Джузепе Верди и неговия "Реквием". Звезден състав от Италия, Франция и България ще се включи във Великденския концерт на 5 април от 17 часа под диригентската палка на маестро Найден Тодоров.

"За мен това е едно много специално събитие. Ще се съберем един много добър и силен колектив. Ще се засечем отново с Веселина Кацараова, с която се познаваме от много отдавна", уточни в "България сутрин" оперната певица Мария Цветкова-Маджарова, която също ще участва в събитието.

По думите ѝ разликата между всички заупокойни меси е, че тази на Верди е като емоционална изповед.

"Верди не приема неговата "Реквием" като заупокойна меса, а по-скоро като светско събитие. Той пише произведението и го посвещава на своите добри приятели Джоакино Росини и писателя Алесандро Манцони", подчерта примата пред Bulgaria ON AIR

Тя допълни, че при подобни кантатни концерти не можеш да бъдеш артистичен, а трябва да предадеш всичко на публиката само с гласа си.

fallback
Още от България сутрин
fallback