fallback

Върбакова изразила становището на българската дълбока държава

Не съм тук да ви се извинявам, а да ви кажа да внимавате! Така перифразира Валентин Вацев думите на собственичката на "Инерком ЕООД"

05.03.2018 | 10:50 Автор: Жанета Нейкова

Гинка Върбакова чудесно изрази в парламента становището на българската дълбока държава. Това е мнението на експерта по политически анализи и геополитика Валентин Вацев, който в студиото на "България сутрин" постави гледната си точка по въпроса "ЧЕЗ" чрез кратка история:

"Върбакова дойде в парламента със скъпа рокля и чанта и обясни: "Нашите адвокати са световни, юристконсултите ни също. Българските адвокати, които работят за нас - също са световни. Този, който иска прозрачност "ще духа супата", защото такава няма да има. Ние сме подписали договори за конфиденциалност", перифразира Вацев.

И после продължи:

"Ние сме по английското право, или казано по-просто - тези, които винаги са прави! Сделката я направихме далече от българската земя, на чисто европейско място. Вие, господа депутати, какво искате? Аз не съм тук да ви се извинявам, а да ви кажа да внимавате!"

Така експертът анализира срещата на собственика на "Инерком ЕООД" с властта миналата седмица. 

Гостът на Bulgaria ON AIR, визиращ "дълбоката държава", имаше предвид съюза на високите държавни служители в трите власти, плюс "много тихи свръхуспешни бизнесмени, които държат да не им се носи името в България".

"Самата госпожа Върбакова е никоя, но чудесно изрази становището на дълбоката ни държава", категоричен бе Вацев.

Продажбата на "ЧЕЗ" премина през повече фази, отколкото която и да е друга сделка в историята на страната ни досега.

Тоталният обрат провокира политиците да се обвиняват и разграничават от кандидат-купувача, разгледаха се секретни документи и се написаха десетки сценарии за развитие.

Но как ще завърши сагата - остава под въпрос.

fallback
Още от България сутрин
fallback