fallback

Добрев няма да сменя Петкова в министерското кресло

Председателят на енергийната комисия в парламента заяви, че е прибързано да се казва, че постът е освободен

28.02.2018 | 08:56 Автор: Ивайло Николов

Възможно е в Народното събрание да бъде внесено предложение за законодателни промени, с които КЕВР да одобрява купувача на енергийните дружества преди приключване на самата сделка.

С подобна мярка евентуално ще може да се упражнява по-голям контрол над подобни сделки, като тази за продажбната на ЧЕЗ. Това заяви пред камерата на Bulgaria ON AIR председателят на енергийната комисия в парламента Делян Добрев.

"За да имаме по-голям контрол, дори по някакъв начин да придобием 34% от електроразпределителните дружества, то трябва да има промяна в устава, която да каже, че този тип решения се взимат с две трети мнозинство, а на с обикновено", категоричен беше той в ефира на "България сутрин".

Добрев припомни още, че утре в народното събрание ще бъдат изслушани всички заинтересовани страни  от сделката с продажбата на ЧЕЗ, включително и сочената за купувач Гинка Върбакова. Той заяви още, че е прибързано да се казва, че Теменужка Петкова е освободила поста на енергиен министър.

"Тази оставка ще се дискутира следващата седмица на коалиционен съвет", подчерта още Делян Добрев пред Bulgaria ON AIR и беше категоричен, че ако се стигне до смяната на Петкова, той няма да бъде следващият министър. 

Вижте още във видеото

fallback
Още от България сутрин
fallback