fallback

"Help a paw" - дипломната работа, с която да помогнеш на животни

Милен Маринов създава безплатното приложение, с което да се помага на ранени и болни животни

16.02.2018 | 10:37 Автор: Ивайло Николов

Милен Маринов е създател на приложението "Help a paw", което е безплатно и цели да свързва мрежата от доброволци, които са готови да помогнат на ранени или болни животни. Чрез него се подава сигнал за забелязано пострадало животно, като се отбелязва локацията и хората, които се намират в близост, получават този сигнал. Според създателя на "Help a paw", чрез приложението сигналите са по-бързи от колкото, ако се подават чрез социалните мрежи.

"Призовавам хората да помогнат лично, ако могат. Не искам това приложение да става повод хората да прехвърлят отговорността на някой друг", обясни Милен Маринов в студиото на "България сутрин".

Той разказа също, че идеята му е започнала, като проект за дипломна работа и му е отнело повече време от очакваното докато създаде приложението. 

"То в момента е в един първоначален вариант, който е с най-основното, което е необходимо, дано да се ползва, дано да е полезно. Имам много идеи, които искам да реализирам, включително и за други приложения, които да помагат по различен начин", каза пред Bulgaria ON AIR създателят на "Help a paw" Милен Маринов.

Той обясни, че все още приложението не е много популярно, защото хората не знаят за него.

fallback
Още от България сутрин
fallback