България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Съдебна охрана" и надзирателите излизат на голям протест на 24-ти

Те искат еднакво третиране на всички служители в сектор "Сигурност"

16.02.2018 | 09:14 Редактор: Ивайло Николов
"Съдебна охрана" и надзирателите излизат на голям протест на 24-ти

Надзирателите в затворите продължават със своите протести и настояват за увеличаване на работната заплата. Тази сутрин те се събраха на изнесено заседание пред Съдебната палата в София.

Преди дни служителите на "Съдебна охрана" отказаха предложеното им увеличение на възнаграждение с 5% от началото на тази година. 

"Тези пари ги отказахме, тъй като те не покриват нашите искания по изравняване статута на двете главни дирекции ГД "Охрана" и ГД "Изпълнение на наказанията" с останалите от сектор "Сигурност", но това не са и единствените искания, които сме поставили пред министерството на правосъдието" каза в ефира на "България Сутрин" Красимир Бекяров от синдикат "Охрана".

Той подчерта още, че има недостиг на хора и исканията на служителите са за увеличение на щатните бройки. Синдикатът на служителите в затворите са заедно в протестите с колегите си от "Охрана", а на 24 февруари се очаква първият голям протест.

"Исканията са едни и същи-става въпрос за еднакво третиране на всички служители в сектор "Сигурност" по отношение на заплащане и условия на труд", подчертаха служителите на затворите пред Bulgaria ON AIR.

Те също се обявяват за увеличаване на щатните бройки. По думите им обаче, със заплащането, което се предлага в този момент, кандидати няма.

Вижте още във видеото