България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бунт срещу строеж в "Младост": Това е поредното безумие!

Според местните застрояването на терена между три блока ще донесе прах, шум, кал и сбогуване със зелените площи

12.02.2018 | 08:00 Редактор: Велислав Филипов
Бунт срещу строеж в
Бунт срещу строеж в "Младост": Това е поредното безумие!

В ранните часове на първия работен ден от седмицата жителите на столичния квартал "Младост" 1 излязоха на протест срещу новострояща се сграда. Според информация за събитието, организирано в социалната мрежа, заграждането и застрояването на терена между три блока ще направи недостъпно преминаването в района и ще донесе прах, шум, кал и сбогуване със зелените площи.

Протестиращите споделят, че това е поредното безумие, което ще се направи в "Младост", а именно ще се застрои една от малкото градинки в района.

"Искат да унищожат градинката. Това е поредното безумие, което ще се случи. Разбрахме, че собственикът на мястото го е дал на инвеститор, който ще издигне тук сграда", уточниха жителите пред Bulgaria ON AIR.

Кметът на "Младост" Десислава Иванчева обяви, че напълно подкрепя протеста и реакцията на живущите в района.

"Тук не може да има постройка. Това е зелена площ и трябва да си остане такава. Хората вече са компетентни и знаят какво ще се случи. Не може да се строи под балконите на хората. Ще преговарям със Столичната община да откупи имота от собствениците", обясни Иванчева в "България сутрин".

Собственикът и инвеститорът също присъстваха на протеста и бяха категорични, че ще се строи двуетажна сграда за магазини.

"Това място е 12 декара и няма да бъде застроявано. Само 40% от имота ще бъдат засегнати от строежа. Евентуалната сграда е напълно законна, защото ще е под 15 метра. Затова не се изисква разрешение", отбелязаха те. 

Жителите на квартала твърдят, че няма да се откажат от своите протести, докато поредният строеж не бъде осуетен.