fallback

"Нокаут" на Ники Илиев ще радва киносалоните в Китай

Искаме всеки филм да спонсорира следващия, а не да се връщаме към спонсори, подчерта режисьорът пред Bulgaria ON AIR

07.02.2018 | 09:37 Автор: Иван Берберов

Освен да конкурират многомилионните холивудски ленти с пълни салони, съвременните български филми все по-успешно си проправят път и към световните пазари. Малко повече от месец след премиерата на филма "Нокаут или всичко, което тя написа", стана ясно, че той ще бъде разпространяван в Китай. 

"Това ни беше и идеята - да направим филм, който е както за родна, така и за чуждестранна публика. Въпреки че темата не е чак толкова лесно смилаема. Навлезли сме по-надълбоко в проблемите на хората. Исках да направя един филм, който наистина да отразява мен. Не се съобразявах колко ще бъде комерсиален", сподели режисьорът и актьор Ники Илиев.

В студиото на "България сутрин" той отбеляза, че отзивите за лентата са крайни – или много го обичат или го мразят. Това е защото филмът е по-различен от предишните. В него има чувство за хумор, но не е предимно комедия, обясни Илиев.

"В момента съм се потопил в правенето на сериали. В последните месеци се занимавам с три такива. Важно е да продадем "Нокаут" и на други територии. Искаме всеки филм да спонсорира следващия, а не да се връщаме към спонсори и да чакаме намеса на държавата. Не че има нещо лошо в това, но отнема много време и усилия", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

fallback
Още от България сутрин
fallback