България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Papas in motion" - една различна постановката с голям успех

Пиесата на проф. Атанас Атанасов е била отхвърляна от много директори на театри

01.02.2018 | 10:17 Редактор: Ивайло Николов
"Papas in motion" - една различна постановката с голям успех

Професор Атанас Атанасов дълго време предлага пиесата "Papas in motion" на различни театри, но без успех. Сега вече тя е част от афиша на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и бележи огромен успех. Билетите бързо свършват, а пиесата разказва за жена, която разкрива на четири свои приятелки, че мъжете им са бисексуални. 

Според режисьора постановката е по-различна от това, което се представя в другите театри и това, че в нея играят актьори, които все още не са завършили, допринася за добрия резултат.

"Това е изключително любопитна история, всички имаме познати с по-различна сексуална ориентация. Вероятно това е една от причините да се смята, че тази пиеса няма да се възприеме добре, защото българинът е консервативен", каза в ефира на "България сутрин" режисьорът на "Papas in motion" проф. Атанас Атанасов.

Освен че трябва да стоят на токчета доста дълго време, младите актьори, които играят женени, бисексуални мъже на средна възраст, дори са посещавали гей барове, за да успеят да влязат успешно в своята роля.

"По-скоро е забавно, защото е някакъв опит за нещо различно. В началото беше странно да работим по тази пиеса", казаха пред Bulgaria ON AIR някои от момчетата, които играят в "Papas in motion". 

Вижте още във видеото!