България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Необичайно топло време и днес: Температури между 10 и 16 градуса

В събота вечерта обаче се очакват гръмотевични бури, а в нощта срещу неделя не е изключено да прехвърчи сняг

01.02.2018 | 07:47 Редактор: Велислав Филипов
Необичайно топло време и днес: Температури между 10 и 16 градуса

В днешния ден се очаква да бъде слънчево, а максималните температури да останат високи за месеца - между 10 и 16 градуса. Времето ще се запази спокойно - без вятър и валежи, само в края на деня е възможно заоблачаване в Северозападна България. Това прогнозира синоптикът Симеон Матев в студиото на "България сутрин".

"Януари беше месец с температури, които бяха необичайно високи за това време от годината. Повече валя в Северна България, за разлика от южните райони на страната. Очакванията за топла зима напълно се оправдаха. Като цяло и зимата в цяла Европа е по-топла от обикновено", обобщи Матев.

Февруари пък се очаква да не е толкова топъл, колкото декември и януари. Валежите през този месец ще бъдат близки до очакванията.

"Още в началото на месеца от Атлантика към Балканите ще дойде антициклон. Първо ще бъдем в неговия топъл сектор, но в неделя това ще се промени и ще стане доста студено", уточни синоптикът пред Bulgaria ON AIR.

Събота вечерта може да се очакват дори гръмотевици, а през нощта срещу неделя не е изключено дъждът да премине в сняг.

"В началото на следващата седмица температурите ще се успокоят между 5 и 10 градуса над нулата. В сряда-четвъртък отново ще имаме по-високи температури от обикновено", допълни той.

Важно е да се отбележи, че днешният ден предразполага за задържане на фините прахови частици и в по-големите градове може да има замърсяване на въздуха.