fallback

Времето днес: Отново слънчево с температури до 14°C

В петък ще се заоблачи и на отделни места ще превали слаб дъжд

31.01.2018 | 07:28 Автор: Василена Василева

След вчерашните доста високи за сезона температури, днес отново ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността. Вятърът ще отслабне, а в много райони дори ще стихне. Дневните температури слабо ще се понижат. Минималните ще бъдат предимно между минус 2 и 3 градуса, максималните между 9 и 14 градуса. Това прогнозира в студиото на "България сутрин" синоптикът Симеон Матев.

"Атлантическият циклон Яри, който в момента се развива над Северно море, ще започне постепенно да навлиза на континента и ще доведе до понижение на температурите", посочи още той.

Февруари ще започне с предимно слънчево и доста по-топло време от обичайното, особено в Източна България и северно от планините, където ще духа умерен югозападен вятър.

"В петък ще се заоблачи и на отделни места ще превали слаб дъжд, който до неделя плавно ще премине в сняг", каза още Симеон Матев пред Bulgaria ON AIR.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за януари.

В планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

"Нощното небе на 31 януари ще ни поднесе рядко тройно явление - суперлуна, синя луна и кървава луна. То е наречено "Супер синя кървава Луна и не се е наблюдавало от над 150 години", посочи синоптикът.

Застъпването на явленията ще даде възможност на учените да наблюдават какво се случва на повърхността, когато Луната се охлажда бързо.

fallback
Още от България сутрин
fallback