България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Времето днес: Отново слънчево с температури до 14°C

В петък ще се заоблачи и на отделни места ще превали слаб дъжд

31.01.2018 | 07:28 Редактор: Василена Василева
Времето днес: Отново слънчево с температури до 14°C

След вчерашните доста високи за сезона температури, днес отново ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността. Вятърът ще отслабне, а в много райони дори ще стихне. Дневните температури слабо ще се понижат. Минималните ще бъдат предимно между минус 2 и 3 градуса, максималните между 9 и 14 градуса. Това прогнозира в студиото на "България сутрин" синоптикът Симеон Матев.

"Атлантическият циклон Яри, който в момента се развива над Северно море, ще започне постепенно да навлиза на континента и ще доведе до понижение на температурите", посочи още той.

Февруари ще започне с предимно слънчево и доста по-топло време от обичайното, особено в Източна България и северно от планините, където ще духа умерен югозападен вятър.

"В петък ще се заоблачи и на отделни места ще превали слаб дъжд, който до неделя плавно ще премине в сняг", каза още Симеон Матев пред Bulgaria ON AIR.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за януари.

В планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

"Нощното небе на 31 януари ще ни поднесе рядко тройно явление - суперлуна, синя луна и кървава луна. То е наречено "Супер синя кървава Луна и не се е наблюдавало от над 150 години", посочи синоптикът.

Застъпването на явленията ще даде възможност на учените да наблюдават какво се случва на повърхността, когато Луната се охлажда бързо.