fallback

България вече изнася и театрални постановки в Европа, не само кино

Спектакълът "Танцът Делхи" на Народния театър "Иван Вазов" с няколко представления във Франция

26.01.2018 | 09:50 Автор: Ивайло Николов

8 представления в 8 дни изиграха актьорите от Народния театър "Иван Вазов" на сцената на Националния театър във френския град Тулуза. Постановката, която спечели симпатиите на критици и зрители, беше "Танцът Делхи". Сава Драгунчев, който е част от актьорския състав на постановката, сподели пред Bulgaria ON AIR, че актьорите е трябвало адаптират играта си за френската сцена заради превода.

"Абсолютно различно представление се получи, преводът наложи промяна в темпото на играта, в интензивността на преживяването", подчерта Сава Драгунчев в студиото на "България сутрин". Той обясни, че актьорите са адаптирали играта само за три репетиции на френска земя.

Причината пък именно тази постановка "Танцът Делхи" да се играе в театъра в Тuлуза е, че нейният режисьор Галин Стоев беше избран за директор с мандат от 4 години на Националния театър във френския град и по този начин той се представи пред френската публика. Иначе българските представления продължават да превземат френската сцена.

"Само след десетина дни Народният театър заминава за Париж, където ще представи "Богът на касапницата", с което ще се открият поредица от събития, посветени на българското европредседателство", сподели още Сава Драгунчев пред Bulgaria ON AIR.

Вижте видеото с целия разговор!

fallback
Още от България сутрин
fallback