fallback

Със заявка, че спор няма да има... ГЕРБ и БСП се сдърпаха пред Bulgaria ON AIR

Спас Гърневски и Славчо Велков се оборваха кой колко го е страх или не

24.01.2018 | 10:07 Автор: Жанета Нейкова

Корупция, страх - безстрашие, кой държи "метлата", с която се замитат проблемите...

Разговорът в "България сутрин" между Спас Гърневски от ГЕРБ и Славчо Велков от БСП стартира със заявка, че спорове няма да има, но темата за вота не недоверие предизвика такива.

"Медиите формират продукт и го предлагат понякога добре, понякога неблагоприятно за тези, които участват в него. Ние с Гърневски не сме се карали ожесточени, както бе написано преди време. А вчера в парламента всичко мина в рамките на очакваното, това беше рутинен вот на недоверие", посочи Велков.

След прочетен цитат на думите на лидера на опозицията Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание вчера през изминалия ден по повод отсъствието на Бойко Борисов, Гърневски пък използва изразните средства на опонента си в студиото на Bulgaria ON AIR и отговори:

"Не само медиите, но парламентът понякога се опитва да произведе продукт. Вече 10 месеца БСП търси как да създаде предмет, с който да дискредитира настоящото управление възможно най-бързо, за да стигне до властта през задния вход", смята политикът от ГЕРБ.

И все пак не тези, а думите, че покрай корупционните скандали между депутатите се "замитат" други проблеми, предизвикаха спор между гостите на телевизията.

"Кой може да "замита" в съвременни условия? Метлата я държат управляващите", отсече Славчо Велков.

Спас Гърневски пък заяви, че БСП си е сложила "фасада, с която иска да прикрие страха си от това, че в третия мандат на кабинета "Борисов" данните сочат стабилен икономически ръст и растеж на Брутния вътрешен продукт (БВП).

Велков коментира с насмешка това твърдение и заключи: Мен от нищо не ме е страх, дори и от смъртта!

Очаквайте видео.

fallback
Още от България сутрин
fallback