България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Истанбулската конвенция е частично излишна, смята проф. Велислав Минеков

Журналистът Велислава Дърева пък е на мнение, че отдавна върху България не е бил упражняван подобен натиск, както за ратифицирането на този документ

23.01.2018 | 09:39 Редактор: Ивайло Николов
Истанбулската конвенция е частично излишна, смята проф. Велислав Минеков

Върху България се упражнява огромен натиск от Брюксел да приеме Истанбулската конвенция. Това каза в студиото на "България сутрин" журналистът Велислава Дърева. 

"Такъв натиск върху България беше упражняван по повод трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй". Тогава от Брюксел казваха или ги закривате, или няма да няма да ви приемем в Европейския съюз", обясни тя пред Bulgaria ON AIR. Според нея това изнудване сега се повтаря.

Скулпторът проф. Велислав Минеков пък е на мнение, че конвенцията не е задължителна за приемане от нашата страна и дори е частично излишна.

"Домашното насилие не се разрешава и сега", обясни той в ефира на "България сутрин".

Велислава Дърева каза още, че според нея тази конвенция е опит да се внесе "джендър" идеологията.

"Джендър образованието трябва да влезе на всички равнища", подчерта тя пред Bulgaria ON AIR.

Дърева обясни още, че в резултат на "джендър" образованието, в Англия са открити специални клиники за смяна на пола. По думите ѝ оттам всяка година преминават по около 2000 деца.

Проф. Велислав Минеков пък каза, че случаите със смяната на пола са редки и са личен избор. По думите му обаче няма да бъдат спрени никъде в Европа.

"Това е изкуствено създадена тема с тази конвенция. Корупцията, унищожението на гражданските ни свободи, унищожението на свободата на словото - това са темите. Истанбулската конвенция е накрая", подчерта той в студиото на "България сутрин".
 
Велислава Дърева пък каза още, че обществената дискусия по повод ратифицирането на документа, която ще се проведе днес, е закъсняла.