fallback

Румен Петков за шесторното убийство: Да оставим разследващите да си свършат работата!

Прибързаните анализи няма да доведат до отговори, посочи бившият шеф на МВР

04.01.2018 | 08:43 Автор: Василена Василева

Шесторното убийство в Нови Искър е невиждано по бруталност и безчовечие. Подобно престъпление не би могло да бъде извършено от от емоционално претоварен и неподготвен човек, посочи в студиото на "България сутрин" бившият министър на вътрешните работи Румен Петков.

"Важно е в момента службите да бъдат оставени да си свършат работата. Очакванията на обществото са хладнокръвното убийство да бъде разкрито възможно най-бързо и да се раздаде справедливост. Но прибързаните анализи и разсъждения няма да доведат до отговори", коментира още той.

И допълни, че ще бъде доста трудно да се определи дали то е извършено от един или повече души, тъй като през последните 50 години съдебната ни медицина няма подобен аналог.

Пред Bulgaria ON AIR aдвокатът Людмил Рангелов уточни, че отхвърля версията причината за бруталния разстрел в Нови Искър са кухи фирми с ДДС, както по-рано съобщиха разследващите.

"Според мен това е храна за журналистите. Извършителят е изпитвал много силна емоция и гняв. А убийствата в къщата са извършени в много кратък период и съдебната медицина трудно ще даде отговор за тяхната поредност", допълни още Людмил Рангелов.

И двамата гости в студиото се обединиха около тезата, че не бива да бъдат разкривани множество подробности около престъплението, тъй като те могат да насочат очакванията на обществото в друга посока, както и да осигурят предимство на извършителя.

В двуетажната къща бяха намерени телата на бащата Неделчо Юнаков, на 19-годишния му син Георги, на доведената му дъщеря Нанси на 16 г., на гаджето й Боби, на тъщата, както и на немската овчарка на семейството.

А от МВР и прокуратурата обявиха още, че няма да крият информация по случая, защото жестокото убийство е обществено значим проблем.

Разпитвани са всички съседи на Неделчо и Кети, проверени са и всички телефонни разговори, които са водили през последните седмици. Проверено е алибито и на бившия мъж на Кети, който според информация в интернет е бивш затворник.

Вижте повече във видеото!

 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback