България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Под минута отнема на крадците, за да разбият касовите брави!

Изберете качествена входна врата, а не евтина, съветва ключар

28.12.2017 | 08:20 Редактор: Иван Берберов
Под минута отнема на крадците, за да разбият касовите брави!
Под минута отнема на крадците, за да разбият касовите брави!

Мнозина за коледните и новогодишните празници са избрали да пътуват. Но едни от най-работливите хора са останали в града – крадците. Светнахте ли лампата в апартамента си преди да тръгнете и доколко това е ефективен метод за превенция на влизането с взлом? 

"Крадците нямат работно време, а дори по празниците са най-работливи. Добрите стари методи със светването на лампите и оставянето на пране не са най-ефективните. Ако някой иска да влезе, има как да провери дали сте там. Най-добрият метод за защита е сигурното заключване и стабилната врата", обясни собственикът на ключарско ателие Методи Пандурски. 

Той отбеляза, че бравите се делят на касови и секретни. Касовите започват да губят ефективността си, тъй като вече има инструмент, който ги отваря за под минута, посочи Пандурски. 

"Ако изберем китайска секретна брава, отново рискуваме. Те са по-евтини и далеч по-некачествени от европейските марки. Хората се лъжат от цената, но ефектът от качествената врата и брава е осезаем. Изберете качеството!", категоричен бе ключарят пред репортера на Bulgaria ON AIR Иван Иванов.