fallback

Радо Янков: Готвя се с всички сили за олимпиадата в Южна Корея

В България в последните две години сноубордът има голямо развитие и много деца се "запалиха" да тренират, твърди спортистът

26.12.2017 | 11:05 Автор: Велислав Филипов

Искам през 2018 г. още повече да подобря карането си. Класиранията ми са на ниво и всичко върви по правилния път. Подготвям се с всички сили за олимпиадата в Пьонгчанг. Това каза пред Bulgaria ON  AIR българският състезател по сноуборд слалом Радослав Янков.

Според него изпраща една добра година, в началото на която има доста успехи. 

"Здравето ми е добро. Конкуренцията си е същата, но всеки се е подготвил много добре за предстоящата олимпиада в Южна Корея", каза още сноубордистът. 

Янков предстои да участва в състезанието в Банско и да се спуска пред родна публика. 

"Не мога да обещая добри резултати у дома, но мога да кажа, че ще карам докрай и ще се боря за успех. В България в последните две години има развитие в този спорт и специално в моите дисциплини. Много деца се "запалиха" да тренират", отбеляза спортистът.

По думите му в страната ни трябва да се направят повече състезания, защото броят на сегашните е недостатъчен за подготовка на сноубордистите. 

"За коледните празници ще бъда в България, но нямам представа къде точно. Може и да се наложи да тренираме на Коледа", уточни той.

Радослав Янков си пожела за 2018 г. подкрепа от своите близки и много успехи. 

fallback
Още от България сутрин
fallback