fallback

Благотворителна програма помага на деца предприемачи

Инициативата е на "BCause" и "Филип Морис България", каза Елица Баракова пред Bulgaria ON AIR

21.12.2017 | 11:05 Автор: Иван Берберов

Програмата "Забавно лято, грижовна есен", която мотивира стотици деца да обикнат училището и подкрепя млади предприемачи, получи наградата за най-добра дарителска програма на малко и средно предприятие за 2017 г.

"Ние и нашият партньор "Филип Морис България" изпращаме една много хубава година. Не само заради това признание, но и за наградата, която видяхме в очите на над 600 деца в 4 региона – Кърджали, Хасково, Силистра и Благоевград. За трета поредна година дадохме възможност за развитие на предприемачеството“, подчерта изпълнителният директор на фондация "BCause" Елица Баракова. 

Тя сподели в студиото на "България сутрин", че благодарение на дарителските им програми, през есента повече от 1700 възрастни хора получили преглед от специалисти. Хубавото е, че 132 от тях са отишли на последващо лечение. Мнозина от тях много години не са имали такъв достъп, обясни Елица Баракова.

По думите ѝ най-интересната част от изминалата година била подкрепата за предприемаческата програма. Като целта ѝ е в тези 4 региони освен отглеждането на тютюн, да се случва и нещо друго, да се разнообразят икономическите дейности. 

"Фондация "BCause" организира няколко предприемачески конкурса и основно участниците са от големите градове. Направихме лятна предприемаческа академия за тези 4 региона. Но имаме да преодоляваме недоверието на хората, че тези програми въобще не са за тях и да им докажем, че има реална конкуренция", посочи гостът в студиото.

Баракова отбеляза, че в момента 4 участници са във втория кръг от състезанието за голямата награда от 20 хил. лв. финансиране за нов бизнес, която ще бъде връчена на 25 януари. Успехите и наградите окуражават нас и дарителите ни и вярваме, че през 2018 г. програмата ще продължи да се разширява, добави директорът на фондация "BCause".

fallback
Още от България сутрин
fallback