fallback

Григор Димитров отново грабна приза "Спортист на годината"

Всеки от спортистите на церемонията получи своята награда от член на семейството си

20.12.2017 | 11:01 Автор: Иван Берберов

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров спечели за втори път титлата "Спортист на годината" на България след 2014 година. Той не присъства на церемония, тъй като се подготвя за наближаващия нов сезон в Маями, а неговата награда бе получена от майка му Мария. 

Тя също така прие от негово име и "Спортен Икар". Димитров остави зад себе си сноубордиста Радослав Янков и гимнастичката Невяна Владинова.

"Тази церемония може да се отличи с това, че беше предизвестена. Предварително беше ясно, че Гришо ще спечели визирайки успехите му. През цялата година се представи внушително, отбеляза журналистът от Bulgaria ON AIR Владимир Андонов. 

Според него от 2014 г. до 2017 г. първата ни ракета се е укрепила психически, а за това сочи успехът му в по-трудните мачове. Редица спортни редактори и журналисти твърдят, че тази промяна в Григор идва, след като със сегашния му треньор Дани Валверду стават едно като екип, добави той. 

За "Треньор на годината" беше отличена Весела Димитрова, която води националния ансамбъл по художествена гимнастика, а самият ансамбъл взе отличието за "Отбор на годината".

"Спортист на България с увреждания" е Ружди Ружди (лека атлетика). Бившата шампионка по лека атлетика Тереза Маринова и музикантката Люси Дяковска си партнираха като водещи на церемонията.

В анкетата гласуваха 145 журналисти от 49 медии. На сцената бяха "Brazz VilliDJ" - най-популярният браз колектив в България - изтъкнати и международно признати музиканти, под ръководството на Вили Стоянов и Михаил Йосифов. Освен тях в събитието участваха популярните български изпълнители Поли Генова, Михаела Филева и Кристиян Костов със специално аранжирани изпълнения.

По случай юбилейното издание на анкетата, тазгодишната церемония беше посветена не само на постиженията на спортистите, но и на техните семейства - неразделната част от всеки постигнат успех на наградените. Всеки от спортистите получи своята награда от член на семейството си, предаде Dnes.bg.

fallback
Още от България сутрин
fallback