България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Да помогнем на Поли!

Ученици и учители търсят средства за 16-годишното момиченце, което се нужда от бъбречна трансплантация

19.12.2017 | 08:16 Редактор: Василена Василева
Да помогнем на Поли!

Ученици и учители от столичното 32-ро СУ "Св. Климент Охридски" се обединиха в подкрепа на 16-годишната Поли, която се нуждае от финансова помощ, за да се излекува от тежко заболяване.

На 10-годишна възраст, вследствие на рядка генна мутация, бъбреците ѝ отказват. Оттогава Поли е на перитонеална диализа и живее благодарение на поддържащото лечение. 

Диализното лечение за такъв продължителен период обаче започва невъзвратимо и прогресивно да уврежда органите и костите ѝ. Поли получава усложнения, които ѝ причиняват ежедневни болки и заплашват живота ѝ.

"Поли е много скромна, никога не се е оплаквала и не е говорила за проблемите си. През цялото време идваше на училище и получаваше отлични оценки. Нито за миг не спря да мечтае и да вярва, че ще води нормален живот", споделиха пред Bulgaria ON AIR нейните съученици.

Те организират благотворителен концерт и театрален спектакъл, а също така и училищен базар с ръчно изработени от децата неща. Средствата, събрани от кампаниите, ще отидат за лечението на 16-годишното момиченце.

На Поли може да ѝ бъде направена бъбречна трансплантация в Минск, Беларус. Операцията обаче струва 60 000 евро, а сумата е непосилна за семейството ѝ.

Единственият шанс Поли да бъде спасена е помощта на хората.  

Всеки, който желае да помогне на Поли в тежката борба с болестта, може да го направи тук:

IBAN номер BG11 
BPBI 7942 4022 5345 01, 
В полза на Полина Димитрова Петрова
BIC код BPBIBGSF 
PEY PAL: irenapetr72@gmail.com