България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ракията е лековита! Но в умерени количества…

Срещу махмурлукa и токсините от алкохола – кисело мляко, посъветва проф. Христо Мермерски пред Bulgaria ON AIR

11.12.2017 | 09:09 Редактор:
Ракията е лековита! Но в умерени количества…
Ракията е лековита! Но в умерени количества…

Един от изначалните въпроси, които българите си задаваме с трепет е: Лековита ли е ракията? Според природолечителя проф. Христо Мермерски правилния алкохол в умерени количества може да действа като дезинфектант, който да убива някои зловредни бактерии в организма ни.

"Има 2 вида алкохол – етилов и метилов. Вторият е опасен, тъй като от него може да се ослепее и да си съсипем целия организъм. Ракията, която се приготвя в домашни условия, е от 40 или 60 градуса. Колкото повече падат градусите – толкова повече метилов алкохол има", предупреди гостът в студиото на "България сутрин". 

Пред Bulgaria ON AIR лечителят шеговито отбеляза, че ако гарнираме малката ракия със салата, то негативният ефект от погълнатия алкохол се предотвратява.  

"Настъпват големите празници. За да се премахне последствието от алкохола, трябва да се намери начин да се унищожат токсините. Бактериите в киселото мляко се хранят с тези вредни вещества", препоръча проф. Мермерски.