България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Абсурд в "Пирогов": Липса на кислород и неуредици в спешното отделение

На 17 август съпругата на доц. д-р Николай Панталеев, болна от онкологично заболяване, почива, след като е приета в болницата

06.12.2017 | 09:15 Редактор: Велислав Филипов
Абсурд в

На 17 август съпругата на доц. д-р Николай Панталеев, болна от онкологично заболяване, е приета в "Пирогов" по спешност.

По думите му през целия ден съпругата му е изпитвала трудност с дишането и затова те отиват в спешния кабинет на "Пирогов". 

"След прегледа в 126 кабинет ни беше казано, че няма нищо страшно и бяхме изпратени да обикаляме кабинетите за различни изследвания. Поискахме кислородна бутилка, защото тя не можеше да диша нормално, но ни бе казано, че в момента няма налични. Kак може в спешен център да няма кислородна бутилка?", коментира абсурдната ситуация доцентът пред Bulgaria ON AIR.

Според него трябва задължително да се осигури кислород в рамките на цялата болница, защото това е свещено право на всеки един пациент по спешност. 

"Зададох редица въпроси към Министерството на здравеопазването - оттам ме прехвърлиха към Изпълнителна агенция Медицински одит, откъдето чакам до две седмици да ми бъде изпратен отговор.   

Д-р Панталеев отбеляза, че ако в "Пирогов" реорганизират спешната клиника и се осигури кислородни бутилки за всички нуждаещи се, той няма да съди болницата.

"Тези протести на лекарите от болницата са измислени. Няма да ги подкрепя. Те какво са направили, за да се решат тези проблеми?", завърши доц. д-р Николай Панталеев.