България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Григор стана голяма марка, нормално е да "скъса" с Федерер

Спортни журналисти коментираха развитието и бъдещето на най-добрия ни тенисист

05.12.2017 | 09:55 Редактор: Тодор Петров
Григор стана голяма марка, нормално е да

Григор Димитров реши да се откаже от услугите на мениджърската компания на швейцарската легенда в тениса Роджър Федерер.

Според спортния журналист Йордан Божинов тази промяна е била известна още от средата на юли, а сега просто е дошъл моментът тя да бъде официализирана. 

"Григор Димитров стана голяма марка. Нещата се развиха съсвсем естествено, вече може да излезе от сянката на Федерер", подчерта тенис коментаторът пред Bulgaria ON AIR.

Спортният журналист Едуард Папазян смята, че е дошло времето Григор Димитров да започне да плува сам в рекламата и морето от договори. По думите му най-добрият ни тенисист отдавна е надхвърлил българския пазар. 

"Очевидно Георги Стоименов работи добре и могат да си позволят да напуснат агенцията на Федерер. Григор Димитров промени поведението си, защото порасна и започна да гледа на нащета по по-зрял начин", каза Папазян в "България сутрин" и отбеляза голямата роля в това на неговия треньор Дани Валверду.

Йордан Божинов предупреди, че сезонът е продължил необичйано дълго за новия номер 3 в ранглистата и сега Григор трябва в кратки срокове да разпусне, но и да направи подготовката за новия сезон.