България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Четвърто издание на международния турнир по таекуондо "Купата на корейския посланик"

Заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев и бронзовият медалист Владимир Далаклиев разказват за състезанието в "България сутрин"

30.11.2017 | 10:15 Редактор: Велислав Филипов
Четвърто издание на международния турнир по таекуондо

На 25 и 26 ноември в България се проведе четвърто издание на международния турнир за Купата на корейския посланик. 

"В препълнената зала "София" се проведе турнирът за "Купата на корейския посланик. Имах удоволствието, заедно с министър Красен Кралев, да бъда в залата и да се насладя на всичко случващо се. На турнира присъстваха доста политически лица. На министър Кралев бе връчен седми дан, а аз получих пети", каза заместник-председателят на Народното събрание и член на УС на Българската федерация по таекуондо Явор Нотев в студиото на "България сутрин".

Според него на самото събитие се е усещала една нажежена атмосфера, а освен това е имало страхотни емоции както сред играчите, така и сред публиката.

"Таекуондото ме зарежда изключително много. То ободрява тялото и дава енергия и сила. Хората, които тренират, показват колективизъм в един индивидуален спорт", отбеляза още Нотев.

По думите на бронзовия медалист от Световното по таекуондо Владимир Далаклиев турнирът се е превърнал в един празник на таекуондото и спорта. 

"Световният таекуондо елит беше в България. Освен това имаше и рекордна посещаемост. Тя се дължи на това, че в последно време този спорт става все по-популярен в страната", отбеляза медалистът.

Той уточни, че до Олимпиадата в Токио има доста време и българските състезатели ги очакват много състезания и труд, преди да се разбере кой ще получи квота за участие.

"Трудно е да се каже къде се намираме в световната ранглиста", завърши боецът.