fallback

Наш полицай стана световен шампион по джудо в Абу Даби

Радослав Марков от ГДБОП и Галя Иванова от Академията на МВР завоюваха медали в ОАЕ

29.11.2017 | 09:50 Автор: Тодор Петров

Български полицай спечели златен медал на Световните полицейски игри в Абу Даби. Те се проведоха от 3 до 10 ноември, а участие в надпреварата взеха представители на 47 държави. 

Най-голям успех страната ни постигна в джудото, където в категория до 60 кг Радослав Марков грабна златото, а Галя Иванова спечели бронз в категорията до 52 кг при жените.

"Състезанието премина успешно, а подготовката през доста зали в София. Имах 4 срещи, най-трудно беше на финала, където победих алжирец. Участваха над 700 човека. В джудото бяхме разделени в 5 категории - 3 мъжки и 2 женски", разказа пред Bulgaria ON AIR Радослав, който работи в ГДБОП.

Галя е трети курс в Академията на МВР и също спечели медал от игрите в столицата на ОАЕ. Състезавала се е с още 7 жени и е изиграла 3 двубоя. За "България сутрин" тя сподели, че Академията на МВР също има джудо, но са избрали да се подготвят в залите, които са израснали заради по-високото ниво.

Галя и Радослав признаха, че им се е налагало да използват уменията си в джудото и в ежедневието, а златният ни медалист от Абу Даби демонстрира техника за обезвреждане на нападател.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback