fallback

Баретите скочиха срещу командира си, Валентин Радев разпореди проверка

Кадровата политика в МВР е от компетенциите на министъра, коментира лаконично Светлозар Лазаров

29.11.2017 | 08:45 Автор: Тодор Петров

Вътрешният министър Валентин Радев е разпоредил пълна проверка на Специализирания отряд за борба с тероризма. В отворено писмо баретите говорят за репресия, неправомерни назначения и лошо управление на спецотряда от страна на командира Георги Гайков. 

Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви пред Bulgaria ON AIR че броженията в звеното не се случват за първи път. Той обаче отказа да вземе отношение по сигнала на баретите преди да е завършила проверката.

"Кадровата политика в МВР е от компетенциите на министъра. Главният секретар предлага, министърът утвърждава. Гайков е работил с няколко министри назад във времето и няколко главни секретари. Никога не съм си позволявал да влизам в коментари без да познавам факти и обстоятелства", обясни той в "България сутрин".

Светлозар Лазаров, който в момента е координатор на партия "Атака", бе обвинен от украинския посланик у нас Микола Балтажи, че е бил незаконно в Крим като част от хибридната война на Русия.

Лазаров не приема обвиненията и настоя, че е бил поканен от българската общност в Крим, където по думите му е участвал във форум заедно с политици от цяла Европа.

"С радост бих приел твърдението, че съм хибридно оръжие в интерес на българите. Санкциите срещу Русия са безпредметни и на практика страда Европа. Разглеждаме Русия като решение на проблемите на Европа", каза още Лазаров. 

Той подчерта, че до голяма степен захранването с газ на Европа е свързано именно с Русия.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback